KookJij

Eend: Confit de Canard

Een heerlijk eend: confit de canard recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eend: Confit de Canard te bereiden

Aardappelen koken en afgieten.
Appel in blokjes snijden.
Appelsienen schillen en het vruchtvlees verwijderen.
Aardappelen pureren kruiden, eike eronder mengen samen met de bieslook,appel en appelsien.
Puree in een schaal een beetje chapelure erover en boter.
Zet even onder de grill.
Bereiding saus: ajuin in blokjes snijden.
Appelsienen persen.
Bieslook fijn snijden.
Exra appelsien schillen, vruchtvlees langs de vliesjes wegsnijden is voor afgarnering.
Ajuin met 4 soeplepels kokosmelk even aanstoven, als de ajuin zacht is kokosmelk en appelsiensap toevoegen laten koken kruiden en suiker toevoegen. Laat even inkoken.
Verwijder vet en beentjes van de eendenbillen voeg de stukjes vlees bij de saus en warm goed op.
Bieslook voor het serveren toevoegen samen met de partjes appelsien. Indien nodig binden.
Verwarm de koekjes even onder de grill. Vul de koekjes met de eenden videe
Serveer dit alles zeer warm met een frisse salade.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst