KookJij

Eekhoornbrood

Een heerlijk eekhoornbrood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: ... personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eekhoornbrood te bereiden

Bloem en gist goed mengen vervolgens al de ingredienten toevoegen.
Kneed het deeg zeer goed tot er niks meer aan je handen blijft kleven indien nodig wat extra bloem gebruiken.
Laat het deeg +/- 45 min rijzen onder een vochtige handdoek op warme plaats.
Het deeg opnieuw goed kneden en maak er 8 balletjes van leg ze in het rond tegen elkaar op een bakplaat met bakpapier.
Laat het deeg nogmaals +/- 45 min rijzen onder een vochtige handdoek.
Zet deze in een voorverwarmde oven op 200 gr en laat +/- 30 min bakken.
Laat op rooster afkoelen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst