KookJij

Recept voor Drooggebakken zalm met prei, taugé en courgette

Een heerlijk drooggebakken zalm met prei, taugé en courgette recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd eerste de groenten zoals hierboven beschreven. Verhit een tefalpan met 2 eetlepels olijfolie. Als de olie begint te walmen, de sjalotjes om en om goudbruin bakken zonder ze te verbranden. Nu de prei, taugé en courgette toevoegen en op hoog vuur rondom roerbakken. Afblussen met de sojasaus en de bouillon en even laten doorkoken. Nu de koriander er aan toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en het geheel warm houden tot gebruik. De tefalpan weer verhitten met de overige olijfolie en de met peper en zout bestrooide zalmfilets hierin om en om goudbruin, maar niet door en door gaar bakken. Als de zalm te lang wordt gebakken wordt hij droog. Laat de zalm nu uitlekken op keukenpapier. De sla, vermengen met stukjes tomaat en komkommer en de dressing. De groenten op voorverwarmde borden scheppen en hierop de zalmfilet plaatsen. Serveer de salade hier apart bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rjobse

rjobse zegt:
verrassende combi, erg lekker!
suuske76

suuske76 zegt:
Hallo.

Ik ga dit zeker een keertje maken,maar hoe lang moet je ongeveer een moot zalm bakken.
Ik doe het steeds te lang en het is dan idd niet meer om te eten(te droog en taai)

Groetjes Suus
trudie Concarne

trudie Concarne zegt:
geweldig recept!
mabi

mabi zegt:
Ik heb jouw recept favoriet gezet,lijkt me namelijk heerlijk..Dank je wel..Groetjes Bianca.:D
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Nee dit recept komt niet uit een kookboek, maar van sparsupermarkt recepten
brandaris

brandaris zegt:
Hallo Marijke waar haal je deze recepten weg zeker uit een kookboek zeker.