KookJij

Dolmeh

Een heerlijk dolmeh recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie: 20 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Iran
Keuken: Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dolmeh te bereiden

Voorbereiding:
*De kruiden bestaan uit dille-koriander-peterselie-munt-basilicum-dragon. Kruiden fijnhakken. Week de druivenbladeren half uur in water, na half uurje afgieten. Rijst koken en afgieten.
Uien fijnsnijden en in olie goudgeel bakken.
Gehakt toe voegen en verder bakken. Even zacht koken tot het vocht in het vlees trekt. Alle kruiden bij het vlees doen. Rijst aan vlees toevoegen en heel voorzichtig roeren. Doe suiker in azijn en goed roeren en voeg helft van deze saus met zout en peper toe. Mengsel nog een keer voorzichtig roeren. Een lepel van het mengsel op druivenblad leggen. Bladeren rollen en strak aanspannen. Doe 3 el. olie in een pan en alle dolma's dicht op elkaar in de pan leggen. Half kopje water en 3 el. olie en andere helft van overgebleven saus op de dolma's gieten, een paar ongebruikte bladeren op de dolma's leggen. Deksel op de pan leggen. Op een zacht vuur een uur koken. Controleer of de dolma's niet droogkoken.
In dat geval voeg dan wat water toe. Als de dolma's klaar zijn mag er vocht overblijven

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fariba

fariba zegt:
Beste van Rij,
Bedankt voor je reactie.
Hoeveelheid kruiden voeg ik naar smaak/gevoel toe.
Gr.:)
joop van rij

joop van rij zegt:
Lijkt mij een heerlijk recept,doe je de kruiden op gevoel of heb je nog een maat verdeling vooral als ze gedroogd zijn. Grs en bedankt.
Fariba

Fariba zegt:
Graag Gedaan:)
Eet ze.
Laila

Laila zegt:
Dit is zo lekker! Zocht echt lang naar het recept. bedanktt