KookJij
Lees meer Lees minder

Ontbijt & Lunch

Een paar pondjes aangekomen tijdens de vakantie of de feestdagen? In deze categorie vind je de smakelijkste ontbijt en lunchrecepten om op een vriendelijke manier die extra pondjes weer snel kwijt te raken.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Ontbijt lunch1 recepten

    1. Ingredienten: 1 ui, 6 tot 8 tomaten, 4 à 5 eieren, zout, peper, margarine
    2. Ingredienten: dubbele kipfilet, 1 rode paprika, 2 uien, bruine broodjes, voor de saus:, 1 flinke ui, ketjap, tomatenpuree, 1 rood pepertje, rauwkost:, krulsla, schijfjes tomaat, griekse koolsalade, farmer salade
    3. Ingredienten: Plakjes ontbijtspek 75 gr, Spinazie 150 gr, Eieren 6, Teentjes knoflook 3, Creme fraiche 125 ml, Olijfolie 2 el, Oregano

    4. Ingredienten: beker snoeptomaatjes, 1 theelepel bouillonpoeder/pasta, 1 eetl. italiaanse kruiden uit de vriezer, water
    5. Ingredienten: 225 gr. bloem, ½ tl. zout, 2 tl. bakpoeder, 200 gr. gele basterdsuiker, 1 tl. kaneel, 1/2 theelepel nootmuskaatgruis, 1/4 theel. kruidnagelpoeder, 100 gr. zachte boter, 2 ½ dl. karnemelk
    6. Ingredienten: 1 blik tomatenblokjes, 2 blikjes tomatenpuree, 35 gr boter, 35 gr. bloem, 1,5 ltr water, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 rode paprika, scheutje balsamico azijn, schepje suiker of zoetstof, verse kruiden zoals lavas(maggi...
    7. Eenvoudig en snel, lekker voor tijdens de lunch of als bijgerecht met het diner Ingredienten: Ei, Runder gehakt, Fijngesneden soepgroenten, Tomatenketchup, Zout, Peper, Braadboter
    8. Een omelet maar dan iets schuimiger, gevuld met champignons, uitje en gegrilde ham Ingredienten: 3 eieren, 1 sjalotje of uitje in dunne boogjes, paar champignons in plakjes, 3 plakjes gegrilde ham , takje tijm en rozemarijn fijn gehakt, peper en zout uit de molen, boter en olijfolie

    9. Ingredienten: 1 kipfilet van max.100 gram, 1 lichtzure appel, een paar stengels bleekselderij, 2 el mayonaise light, een flinke scheut kerriepoeder (hoeveelheid naar eigen smaak), evt. een beetje magere melk
    10. Ingredienten: Bruin casinobrood (2 boterhammen per tosti), Fricandeau, dun gesneden, Gorgonzola, Ketchup
    11. Ingredienten: 1 avocado, 2 eieren (M), zout/peper
    12. Ingredienten: 1250 gr. gepelde bananen, sap van 2 citroenen, 100 ml. appelsap, 500 gr. Van Gilse Geleisuiker
    13. Rijkelijk belegd met gezonde ingrediënten. Één croissant volstaat voor een volledige lunch. Ingredienten: -croissants, 2, -parmaham, 2 schijven, -pikante kaas, 2 schijven, -pesto, -zongedroogde tomaten, -ajuin pijpjes, -komkommer, -enkele blaadjes sla, -schijven tomaat, -mais kolfjes uit blik, -hard gekookt ei, -radijs, -wor...

    14. Dit gerechtje werd veel gegeten in Hong Kong tijdens de lunch. Ingredienten: 75 gram glas-mihoen, 15 cc ketjap Benteng manis, sap van 1/2 citroen, 250 gram tahoe in kleine blokjes gesneden en goed uitgelekt, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 2 theelepels geraspte gemberwortel, 1 eetlepel rijst-olie...
    15. Een lekkere en gezonde salade. Past in een gezonde maaltijd Ingredienten: Tomaat, Komkommer, (Gerookte) spekblokjes, Klein blikje tonijn, IJsbergsla
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Speklapjes uit Indonesie
    Speklapjes uit Indonesie Categorie Vlees
    Hollandser indonesisch kan haast niet en het smaakt net even anders. Ingredienten: 4 flinke speklapjes, 3 eetlepels rijstolie, 1 bombay-ui snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 tomaten ontvellen en ontzaden en daarna in kleine blokjes snijden, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels hoisin saus, 2
  2. Bami met Sesam - Katjang Saus
    Bami met Sesam - Katjang Saus Categorie Pasta's
    Komt oorspronkelijk uit Sichuan. Het is een snelle, eenvoudige en voedzame hap Ingredienten: 500 gram bami, 4 eetlepels katjang olie, 1 eetlepel witte sesam zaadjes roosteren, 1 eetlepel zwarte sesam zaadjes roosteren, 4 lente uien klein snijden, SESAM SAUS :, 5 eetlepels tahini (=sesam pasta), 2 eetlepels pinda
  3. Chinese Steak
    Chinese Steak Categorie Vlees
    Het gaat er om dat het vlees goed is gesneden en dat de saus een diepe smaak geeft Ingredienten: 750 gram mooi vlees : vinkenlap (=vanglap of bavette) jodenbiefstuk (=jodenhaas of longhaas), 5 - 6 eetlepels maizena + 2 theelepels maizena, 5 eetlepels pindaolie of rijstolie + 10 cc sesamolie, 4 tenen knoflook snippe
  4. Vindaloo
    Vindaloo Categorie Vlees
    Een vindaloo is een Indiase curry uit de buurt van Goa, welke zurig is, pittig met nogal een nadrukkelijke knoflook smaak. Het komt van het Portugese "... Ingredienten: 1250 gram procureur in hapklare brokken gesneden, 150 cc appelazijn, 100 cc dikke santen in blik, 2 grote blikken gepelde tomaat, 2 blokjes kippenbouillon, 2 eetlepels fenegriek, 1 afgestreken eetlepel cayennepeper, 1 af
  5. Foo Yong Nep
    Foo Yong Nep Categorie Overig, Warm
    Het lijkt er op, maar het is het niet. Best wel smakelijk. Ingredienten: FOO YONG NEP :, 8 eieren klutsen, Voldoende rijstolie met sesamolie om in te bakken, 150 gram fijne doperwtjes, 100 gram paddestoelen snipperen, 1 prei snipperen, 2 teentjes knoflook snipperen, 2 eetlepels selderijblad s
  6. Oven Gegaarde Bloemkool
    Oven Gegaarde Bloemkool Categorie Bijgerechten, Groenten
    Een eenvoudige wijze om een bloemkool gerecht te prepareren. Ingredienten: 600 gram bloemkool roosjes, 50 cc gesmolten boter, 3 cc zeezout + 5 cc vers gemalen zwarte peper, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, handje volgesnipperde peterselie
  7. Kip met Gember en Limoen
    Kip met Gember en Limoen Categorie Gevogelte
    Kip is het pienterste stukje vlees, dus maar weer iets verzonnen met allerlei kruiden.. Ingredienten: 4 ontvelde hele kippendijen, 5 cc kunyit, 5 cc pimenton, 5 cc witte peper, sap van 4 limoentjes, 1 eetlepel gerspte gemberwortel, 8 eetlepels ketja manis, 16 kerstomaatjes halveren, 1 grote ui snipperen, 2 teentjes knofl
  8. Thaise Varkensstoof
    Thaise Varkensstoof Categorie Vlees
    Heerlijk gekruid varkensvlees. Er zullen veel recepten zijn, die er enigszins op lijken. Elk huis zal z'n eigen recept hebben, dat net een beetje anders is... Ingredienten: 6 stukken varkensschouder van ongeveer 200 gram elk, 4 eetlepels rijstolie, 2 eetlepels sesamolie, 3 uien snipperen, 3 teentjes knoflook snipperen, 3 x 5 cc Nam Prik Pao, 3 theelepels vers geraspte gember, 3 x 5 cc 5 kru
  9. Pikante maiskoekjes
    Pikante maiskoekjes Categorie Overig
    Deze heb ik gemaakt bij de nieuwjaarsborrel, maar is ook lekker bij de oosterse of Indische keuken. Wel met hulp van Youtube gemaakt Ingredienten: 120 gram bloem, 1 eetlepel bakpoeder, 2 eieren, 100 ml melk, ½ rode paprika in blokjes, 2 lente of bosuitjes in ringetjes, 1 eetlepel jalapenõs, 1 teentje knoflook fijngehakt, 2 eetlepels koriander fijngehakt, 250 gram m
  10. Varkensoester 'tonnato-style'
    Varkensoester 'tonnato-style' Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Varkensoester 'tonnato-style' Ingredienten: John West Pure & Nature Tonijnmoot met een vleugje water (a 130 g), John West ansjovisfilets in olijfolie (a 50 g), mayonaise (light), droge witte wijn, kappertjes, gehakt, olijfolie, varkensoesters a 150 g, op kamertem