KookJij
Lees meer Lees minder

Ontbijt & Lunch

Een paar pondjes aangekomen tijdens de vakantie of de feestdagen? In deze categorie vind je de smakelijkste ontbijt en lunchrecepten om op een vriendelijke manier die extra pondjes weer snel kwijt te raken.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Ontbijt lunch1 recepten

    1. Ingredienten: 1 ui, 6 tot 8 tomaten, 4 à 5 eieren, zout, peper, margarine
    2. Ingredienten: 1250 gr. gepelde bananen, sap van 2 citroenen, 100 ml. appelsap, 500 gr. Van Gilse Geleisuiker
    3. Ingredienten: beker snoeptomaatjes, 1 theelepel bouillonpoeder/pasta, 1 eetl. italiaanse kruiden uit de vriezer, water

    4. Couscoussalade met tonijn Ingredienten: John West Tuna with a twist ovengedroogde tomaten en kruidendressing, couscous, sambal of, verse rode peper, slamelange, rode paprika in blokjes gesneden, eventueel stuk plat Turks brood, citroensap
    5. Zelf vind ik het een heerlijk warm broodje voor de lunch. De zuivelspread maakt het lekker fris. Ingredienten: Gerookte zalm, Bosui, Tomaat, Zuivelspread (light), Afbak stokbrood
    6. Ingredienten: 2 bruine afbakstokbroden, 2 tomaten, stuk komkommer, 2 eieren, ijsbergsla, 4 schijven ham, 4 schijven kaas, basilicum, peterselie en/of bieslook
    7. Ingredienten: Bruin casinobrood (2 boterhammen per tosti), Fricandeau, dun gesneden, Gorgonzola, Ketchup
    8. Ingredienten: 1 blik tomatenblokjes, 2 blikjes tomatenpuree, 35 gr boter, 35 gr. bloem, 1,5 ltr water, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 rode paprika, scheutje balsamico azijn, schepje suiker of zoetstof, verse kruiden zoals lavas(maggi...

    9. Ingredienten: 4 meergranenbroodjes met zonnebloempitten erop, kuipje 20+ smeerkaas, sambal, komkommerschijfjes, rucolasla
    10. Ingredienten: 1 kipfilet van max.100 gram, 1 lichtzure appel, een paar stengels bleekselderij, 2 el mayonaise light, een flinke scheut kerriepoeder (hoeveelheid naar eigen smaak), evt. een beetje magere melk
    11. Ingredienten: 2 á 3 eieren, 3 volle koffielepels suiker, peper en snufje zout, roomboter
    12. Ingredienten: - 100 g quinoa, - mespunt zout, - 3 el suiker, - ½ tl kaneelpoeder, - 1 l sojamelk, - 100 g aardbeien (in stukjes), - 2 el amandelen (grof gehakt)
    13. Ingredienten: 225 gr. bloem, ½ tl. zout, 2 tl. bakpoeder, 200 gr. gele basterdsuiker, 1 tl. kaneel, 1/2 theelepel nootmuskaatgruis, 1/4 theel. kruidnagelpoeder, 100 gr. zachte boter, 2 ½ dl. karnemelk

    14. Dit is een Chinese rijstepap of -soep. Het wordt veel gegeten bij het ontbijt, maar ook wel bij andere maaltijden. Ook gebruikt als snack. Het wordt nog al... Ingredienten: 200 gram Jasmijn rijst (geen basmati), 1-2 liter water of kippenbouillon of vleesbouillon, 125 gram rauwe pinda's, 4 cm gemberwortel (1/2 geraspt en 1/2 in lucifers), 200 gram kippenvlees in kleine blokjes, evt. iets zee...
    15. Een lekkere en gezonde salade. Past in een gezonde maaltijd Ingredienten: Tomaat, Komkommer, (Gerookte) spekblokjes, Klein blikje tonijn, IJsbergsla
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Gehakttaart met croissantdeeg
    Gehakttaart met croissantdeeg Categorie Overig
    Ik had nog een blikje croissantdeeg staan wat op moest en deze taart van gemaakt Ingredienten: 1 prei , 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 gram spekreepjes of blokjes, 300 gram rundergehakt, 1 blikje croissantdeeg, peper en zout uit de molen, cayennepeper, pikante paprikapoeder, ±100 gram geraspte kaas (welke jij lekke
  2. Sambal eieren
    Sambal eieren Categorie Overig
    Ik heb ze ooit een keer gehad bij een Indonesisch restaurant, daar vielen ze erg in de smaak. Nu mijn eigen variant van het recept. Ingredienten: Eieren, Ui, Knoflook, Maizena, Kippenbouillon, Surinaamse sambal, Ketjap Manis, Bruine Basterdsuiker, Olie, Sap van citroen
  3. Provencaalse tonijnmuffins
    Provencaalse tonijnmuffins Categorie Amuse
    Provencaalse tonijnmuffins Ingredienten: John West toninmoot met een vleugjee olijfolie, zelfrijzend bakmeel, ei, melk, olijfolie, geraspte jong belegen kaas, verse Provencaalse kruiden of, gedroogde Provencaalse kruiden, zout, peper
  4. Makreeltaart met kaas en prei
    Makreeltaart met kaas en prei Categorie Warm
    Makreeltaart met kaas en prei Ingredienten: John West Makreelfilets in zonnebloemolie easypeel, bladerdeeg (diepvries), prei, citroen, peterselie, basilicum, bieslook, eieren, slagroom, geraspte jonge kaas, knoflook, olijfolie, zout, peper
  5. Glaasje met tonijnsalade
    Glaasje met tonijnsalade Categorie Amuse
    Glaasje met tonijnsalade Ingredienten: John West Tonijn Inspirations Basilicum, pijnboompittem, dunne stengels bleekselderij, ciabattabroodje, zeezout (molen), kerstomaatjes, peterselie, zout, peper
  6. Courgettesoep met rode zalm
    Courgettesoep met rode zalm Categorie Koud
    Courgettesoep met rode zalm Ingredienten: blikje John West wilde rode zalm, courgette, groentenbouillon, olijfolie, knoflook, slagroom, zout, peper
  7. Bruschetta met gegrilde sardines
    Bruschetta met gegrilde sardines Categorie Amuse
    Bruschetta met gegrilde sardines Ingredienten: John West gegrilde sardines naturel, trostomaten, basilicum, olijfolie extra vierge, knoflook, setvig vloerbrood, versgemalen zout, peper
  8. Deense sandwich met zalmpate
    Deense sandwich met zalmpate Categorie Beleg
    Deense sandwich met zalmpate Ingredienten: John West zalmpate, komkommer, ui, witte-wijnazijn, suiker, zuurdesembrood, mayonaise, dille
  9. Peppermint Mocha
    Peppermint Mocha Categorie Warm
    Peppermint Mocha Ingredienten: pure chocoladedrops, pepermunt sticks of, 'candy canes', melk, espresso
  10. Couscoussalade met tonijn
    Couscoussalade met tonijn Categorie Ontbijt & Lunch
    Couscoussalade met tonijn Ingredienten: John West Tuna with a twist ovengedroogde tomaten en kruidendressing, couscous, sambal of, verse rode peper, slamelange, rode paprika in blokjes gesneden, eventueel stuk plat Turks brood, citroensap