KookJij

Dessert: plattekaastaartje klein maar fijn een heerlijke afsluiter

Super snel platte kaastaartje.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: plattekaastaartje klein maar fijn een heerlijke afsluiter te bereiden

  1. Gelatineblaadjes weken in koud water. Platte kaas mengen met de suiker en klop klop deze bereiden zoals op de verpakking staat vermeld. Speculaas samen met de boter fijn cutteren. De uitgeknepen gelatineblaadjes oplossen in de opgewarmde likeur. Spatel deze onder de plattekaas. Neem twee uitsteekvormen deze insmeren met olijfolie en de bodem bedekken met bakpapier. Verdeel de koekenmassa over de twee vormpjes en druk goed aan. Stort de plattekaas in de vormpjes laat +/- 180 min opstijven in koelkast. Serveer deze op bord en verwijder de uitsteekvormen. Garneer af met de caramelsaus, halve aardbeien, schijfjes nectarine, trosjes rode bessen voeg de chocolade krullen en cacaopoeder toe. Serveer zeer fris.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Eerlijk zullen we alles delen ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Wel een nadeel op is op ;-) Degene die nog wat willen pech ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dank u;-) Leuk idee, zo van die kleine taartjes!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je de gewone ronde uitsteekvorm 8 diameter en 4 cm diep ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat een beauty! Welke maat vorm(en) heb je hiervoor gebruikt, Hildeke? ;-)