KookJij

Recept voor Dessert: herfsttaart

Een heel eenvoudige taart je kan ze vullen met fruit naar keuze.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 180 gr. Breng 300 ml melk samen met de suiker aan de kook, 100 ml melk samen met 100 ml coconut de puddingpoeder erin oplossen. Voeg dit bij de kokende melk en roer goed, laat afkoelen. Fruit in blokjes snijden, behalve de manderijntjes in partjes laten besprenkel met een beetje limoensap en bestrooi met de ruwe rietsuiker en de amandelen even onder elkaar mengen. Neem de kenwood en meng het ei, suiker, melk en boter goed op voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe met het zout. Kneed alles goed onder elkaar als het deeg blijft plakken bloem toevoegen. Bestrooi het aanrecht met bloem rol het deeg uit zo dun mogelijk. Neem een taartvorm inboteren en met bloem bestrooien leg het deeg in de taartvorm en druk goed an ook de zijkanten. Met de deegrol het overige deeg verwijderen dat overhangt van de taartvorm. Deze opnieuw even kneden tot een bal en opnieuw uitrollen. Beleg de taartvorm met de afgekoelde pudding vervolgens het fruit erover verdelen. Als laatste het deeg erover en aandrukken aan de kanten maak met een schaar enkele inkepingen. Bak deze taart +/- 30 min in de voorverwarmde oven haal ze eruit bestrijk deze met het losgeklopte eigeel gemengd met een beetje water, strooi er nog wat ruwe rietsuiker over. Laat nu nog een tiental min verder bakken. Laat afkoelen op rooster.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Mooi, mooi! :-)