Recept
« Terug naar recepten
Dessert: braambessen kaastaart
PT720M
Dessert: braambessen kaastaart
Heerlijk wandelen in het bos met de woefkes, het is de tijd van de braambessen dus zeker niet vergeten een zakje mee te nemen tijdens de wandeling. En plukken maar !!!
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
720 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: braambessen kaastaart te bereiden
- Gelatineblaadjes weken in koud water, braambessen even laten opkoken tot ze zacht zijn en de amaretto toevoegen. Voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes toe laat even afkoelen. Suiker en platte kaas mengen, klop klop bereiden zoals vermeld staat op de verpakking. Koeken fijn cutteren met de boteer, neem een springvorm bekleed de bodem met bakpapier, verdeel de koekenmassa erover. Zeker niet vergeten de rand van de springvorm in te smeren met olie. Meng de platte kaas, klop klop en de braambessen voorzichtig onder ekaar verdeel deze over de springvorm. Zet een nachtje in de ijskast voor het opstijven. Garneer voor het opdienen af met bloemsuiker en de vers geplukte braambessen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te veergroten.
Harry Löhr zegt: