KookJij

Deng Deng Gepuk Betawi

Een heerlijk deng deng gepuk betawi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 105 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Koud
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Deng Deng Gepuk Betawi te bereiden

1).Maak een boemboe van de uien, knoflook, kruiden,
kemirinoten, galangal, suiker en zout/peper
2).Boemboe goed dooreenmengen met het gehakt.
3).Laat even een 30 minuten staan in de koelkast.
4).De vleesmassa uitrollen tot een "plaat" van 3-4 mm dikte.
5)In een oven van 55 graden Celsius een 30 minuten laten drogen.
6).Snij in vierkantjes van 5 x 5 cm.
7).In een hete licht ingevette anti aanbakpan de vierkantjes
vlees knapperig bakken.
8).Serveer met een beetje serundeng.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Bij nazoeken blijken er vele variëteiten te bestaan van gepuk (oa met geitenvlees, beef).
Dit is een van de gemakkelijkste om te maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst