KookJij

Dahl (Gekruide Linzen uit India)

Een heerlijk dahl (gekruide linzen uit india) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2-3 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dahl (Gekruide Linzen uit India) te bereiden

A).*Verhit de olie in een pan en doe hierbij de garam masala en kunyit en bak tot de geuren goed loskomen
*Voeg dan toe de linzen en laat deze goed warm worden met de gefruite kruiden.Maak af met gehakt koriander blad
#
B).*Verhit de droge kruiden in de hete rijstolie tot ze gaan geuren.Meng dan de linzen in dit kruidenmengsel goed
door.Dien op met de gehakte koriander blaadjes

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Lekker bij vlees- en kipcurries.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste mensen,geen ruzie aub.Het recept zoals ik het gaf leek het meest authentiek.De basis dus.Je kunt een recept altijd opleuken,veranderen,verdiepen enz enz.Uien--->OK,
knoflook--->OK,Chili--->OK.Er zullen nog wel meer aanvullingen zijn.Gebruik je creativiteit.
Met vr.gr.Jan A.:?
margareth

margareth zegt:
hallo julius,
dit was een tip als aanvulling op de dahl verder alles zo als boven beschreven,de tip maakt het alleen nog lekkerder en dan wel zelfgemaakte parrata erbij gr mar
Julius

Julius zegt:
Waar is de knoflook,minstens 2 tenen en de chili,gemalen?
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Margareth,Dank voor de tip.
Jan A
mar

mar zegt:
hoi,
dit recept is erg lekker maar nog lekkerder als je apart nog wat uien bakt en dan door de dhal roert als hij helemaal klaar is ,
groetjes margareth:)