Recept
« Terug naar recepten
					
						Dagschotel: varkenshaasje met natuursaus, pastinaak puree met romanescokool
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Dagschotel: varkenshaasje met natuursaus, pastinaak puree met romanescokool
Romanesco  groene torentjesbloemkool lijkt veel op bloemkool en heeft een geelgroene kleur. Romanesco dankt zijn naam aan de eerste beschrijving in het Italië van de zestiende eeuw als broccolo romanesco oftewel broccoli van Rome. Door de vorming van torentjes is het een veel decoratievere groente dan bloemkool en een mooi voorbeeld van een fractal in de natuur.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke, Elmo & Blondy
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Dagschotel: varkenshaasje met natuursaus, pastinaak puree met romanescokool te bereiden
- Pastinaak schillen en in grove stukken snijden deze beetgaar koken met een scheutje limoen, pureren kruiden naar smaak voeg een klontje goede boter toe en een scheutje melk. De tomaat in vier snijden en het vruchtvlees verwijderen, deze kan je gebruiken voor een soepje, snij de tomaat in kleine blokjes en meng deze onder de puree. Romanesco beetgaar koken in licht gezouten water. Vleesbouillon opwarmen en binden. Bak het varkenshaasje rosé aan in een beetje boter. Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
									 
                    




 
					 
									 
									
Anna Koudys zegt: