KookJij

Dagschotel: opgebakken aardappelen met zalm op een bedje van porei in een romig sausje

Een alledaagse dagschotel.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: opgebakken aardappelen met zalm op een bedje van porei in een romig sausje te bereiden

  1. Aardappelen schillen in blokjes snijden, wassen en beetgaar koken in licht gezouten water. Porei in grove stukken snijden  deze beetgaar gekruid aanstoven in boter roer er de kaas onder. Spekblokjes zonder vetstoffen krokant aanbakken. Zalm kruiden en in bloem wentelen deze gaar aanbakken. Aardappelen met een beetje boter goud bruin bakken. Serveer alles zeer warm en garneer af met de verse bieslook.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Zeker en vast Jeannine ;-) een door de weekse dagschotel en niet veel werk om het te bereiden. Jouw soepje met witloof ziet er ook weer heerlijk uit :-)
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Zoals je zegt Hilde, altijd het proberen waard! Verdwijnt uit mijn favorieten naar mijn persoonlijk kookboek!
Dat zegt genoeg zeker?
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Altijd proberen waard ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ik ben niet zo dol op prei als groente gerecht, mijn ventje wel;-) Dit zal ik zeker eens proberen, door gebruik van de kaas lijkt me dit wel erg lekker! ;-)