KookJij

Recept voor Dagschotel: lamskotelet met natuuraardappelen en gegratineerde bloemkool

Een heerlijk dagschotel: lamskotelet met natuuraardappelen en gegratineerde bloemkool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo & Fijnproever
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kook de aardappelen beetgaar in licht gezouten water.
Koteletjes rose gekruid grillen.
Voor de bloemkool:
bloemkool beetgaar steamen, serveer op bord, snij het ajuinpijpje in fijne ringen en verdeel deze over de bloemkoolroosjes.
De tomaatjes halveren evenzeer erover verdelen.
Beleg met de kaas en kruid zeer goed af.
Zet onder de grill en laat dit rustig gratineren.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af met peterselie.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Voorlopig zal Fijnproever het roer overnemen zolang het nodig is. Maar ben wel standby om te helpen :-)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Fijn om te horen ;)
alkien

alkien zegt:
Dank je ga m'n best doen en laat het resultaat zeker weten ;)
derbyke

derbyke zegt:
Zeker doen Alkien, veel succes :);):p
alkien

alkien zegt:
Dank je Anna... Ga het dan ook zeker maar 's uitproberen ;)
Anna

Anna zegt:
Nee hoor, zo heet het ook in Nederland, heerlijke kaas om te smelten/gratineren.;):D:p
Groetjes,
Anna.
alkien

alkien zegt:
Dank je. Heb het net bekeken. Als ik dus naar de kaasboer ga en ik vraag om racletkaas kijkt hij me niet vreemd aan ??? :)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Alkien, helemaal geen domme vraag. Even google http://nl.wikipedia.org/wiki/Raclette en je vind een uitgebreide uitleg. Met raclette kaas kan je heel veel experimenteren, en prima voor te gratineren. Groetjes van ons 3tjes :);):p
alkien

alkien zegt:
Lijkt me lekker, maar misschien een domme vraag..wat is racletkaas ???? Cheddar of zo? :)