KookJij

Recept voor Dagschotel: gevuld gehaktbroodje met asperges vergezeld van natuuraardappelen, asperges in een curry-botersausje

Eens gehaktbroodje gevuld met heerlijke asperges.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Asperges schillen een zestal aan de kant houden van ongeveer een 10 cm. De andere asperges goed gekruid beetgaar steamen. Gehakt mengen met peper, zout, currypoeder, ei en chapelure. Maak een platte schijf van het gehakt en leg de asperges erop vouw goed dicht maar de aspergepunten moeten nog zichtbaar zijn. Bak het broodje in boter gaar aan. Aardappelen in vier snijden en beetgaar koken in licht gezouten water. Neem een deel van het vocht van de asperges warm deze goed op en laat de goede boter erin smelten. Goed kruiden naar smaak voeg de in stukken gesneden asperges toe. Serveer deze dagschotel zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst