KookJij

Dagschotel: eendeborst met zoete aardappel en vergeten groenten

Dagschotel een beetje feestelijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: eendeborst met zoete aardappel en vergeten groenten te bereiden

  1. Spruiten schoonmaken, pastinaak en koolrabi schillen. Snij twee dikke schijven van de koolrabi, de pastinaak in ringen snijden. Stoof deze gekruid aan in een beetje boter. Spruiten beetgaar koken. Zoete aardappel schillen en in blokjes snijden kook deze beetgaar in licht gezouten water, afgieten en pureren deze kruiden naar smaak. Spuit twee mooie torentjes. Eendeborst inkerven deze eerst op velkant zonder vetstoffen aanbakken +/- 7 min draai het vlees om en bak verder rosé aan. Porto opwarmen en de wildfond eronder roeren voeg een klontje goede boter toe indien nodig bijbinden. Leg de schijven koolrabi op bord presenteer de puree erop een spruitje en enkele ringen pastinaak. Serveer de groenten errond. Snij het vlees in mooie schijven dresser de saus erover. Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Oehh dit ziet er heerlijk uit. Ook een mooi gerecht voor bij het kerstdiner!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ziet er toch zeker heel feestelijk uit, dame! Lijkt me heerlijk met jouw port sausje er bij :-)