KookJij

Dagschotel: een heerlijke winterkost ook al is de lente nu in het land

Een receptje van enkele maanden geleden.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: een heerlijke winterkost ook al is de lente nu in het land te bereiden

  1. Appels schillen, klokhuis verwijderen snij de appels in blokjes. Stoof deze aan in een beetje boter met de suiker en kaneel als laatste de rozijnen toevoegen.
  2. Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water, giet af en pureer. Kruiden met peper, zout en muskaatnoot voeg een klontje boter toe.
  3. Bloedworsten en Luikse worst in stukken snijden deze gaar aanbakken in een beetje boter. Presenteer aales zeer warm op bord en werk af met gehakte peterselie.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Recept uit de doos van onze sloebers 21 januari 2015

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Bertie laat het je smaken ;-) Groetjes Hilde
Bertie

Bertie zegt:
lijkt mij lekker ga het zeker proberen