KookJij

Dagschotel: aspergerolletjes met een kaassausje vergezeld van puree

Voor de verandering geen witloof maar asperges.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: aspergerolletjes met een kaassausje vergezeld van puree te bereiden

  1. Aardappelen beetgaar koken deze afgieten kruiden met peper, zout voeg de eierdooier toe en pureer. Neem een ijstang en maak mooie bolletjes zet deze in een beboterde vuurvaste schaal. Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk voeg een deel kaas en tomatenblokjes toe en kruid goed naar smaak met peper, zout en muskaatnoot. De asperges omwentelen met de parmaham deze evenzeer in een vuurvaste beboterde schotel leggen. een deel van de saus eroverheen en bestrooien met de kaas en chapelure. Puree en de aspergesrolletjes +/- 10 min in een voorverwarmde oven zetten. Serveer alles zeer warm op bord en geef er nog wat saus bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Hier toch niet, maar misschien wel in een speciaalzaak.
Het heeft ook wel z’n charme, dat je soms moet wachten op lekkernijen ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hier in de groentewinkel kan je ze heel het jaar kopen. Maar van smaak ... in het seizoen zijn ze toch beter van smaak. Toch heeft het heerlijk gesmaakt ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat een leuk idee! Dit gerecht ga ik zeker maken als de asperges er weer zijn!