KookJij

Daging Semur Djawa

Weer één van de vele in omloop zijnde gekruide rundvlees-stoofgerechten uit Indonesie.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Daging Semur Djawa te bereiden

  1. Marineer het vlees in limoensap en 3 cc witte peper gedurende 30 minuten.Roer zo nu en dan het vlees om.
  2. Bestrooi vervolgens het vlees met 1 mespunt nootmuskaat.
  3. Bak dan in de wadjan in de heet gemaakte rijstolie de ui.knoflook,djahé,resterende mespunt noormuskaat,kruidnagels en 3 cc zwarte peper.Blijf dit bakken tot de ruimte zich gaat vullen met de kruidige aroma's.
  4. Voeg het vlees toe en roer het om en om tot al het vlees is aangebakken aan alle kanten.
  5. Voeg de ketjap toe en zoveel water als nodig is om het vlees net niet onder te dompelen.
  6. Breng aan de kook en laat verder door sudderen op een laag vuurtje gedurende minstens 2 uur.Wanneer het vlees dreigt droog te komen staan ietsje heet water toevoiegen.Als het gerecht gereed is mag er niet te veel vocht meer aanwezig.zijn.
  7. Dien op met witte rijst,een groente gerecht en wat droge spulletjes..

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunter warme thee bij drinken of een koud biertje of een jonge Australische Syraz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst