KookJij

Daging Roedjak

Ook dit recept is een stoofgerecht van vlees in kruiden, maar er is een wezenlijk verschil met daging smoor: Er worden meer kruiden gebruikt, er wordt trassi gebruikt en "zuur" in de vorm van tamarinde of limoen. Verder wordt bij de daging roedjak het vlees gegaard in een santen omgeving.
Recept van:
Bereidingstijd: 215 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Daging Roedjak te bereiden

  1. Laat het vlees - in hapklare brokken - de limoen (of 1 eetlepel tamarinde) opnemen gedurende 60 minuten en haal het tijdig uit de koeling.
  2. Voor de boemboe mengen we de uien, knoflook, sambal, gemberrasp, kunjit, ketoembar en trassi tot een moie gladde/homogene pasta. Dit kan in een vijzel of in een keukenmachine.
  3. Verhit  in de pan de olie en bak hierin het vlees rondom mooi bruin.
  4. Haal het vlees uit de pan met een schuimspaan en zet dat even apart weg in een kommetje.
  5. Fruit nu de boemboe (kruidenpasta) al roerend aan in de pan in de achtergebleven olie, tot de boemboe enorm gaat geuren. Het vlees mag er dan weer bij samen met de sereh en de salam (laurierblaadjes). Roer lekker door en voeg al roerend de santen (klappermelk) bij de inhoud van de pan met de gula Djawa en de ketjap.
  6. Breng dit geheel rustig aan de kook en doe het deksel op de pan. Laat dit vlees-gerecht vervolgens op een laag vuurtje stoven gedurende 2 1/2 tot 3 uur. Het deksel mag de laatste 20 minuten van de pan om het gerecht wat te laten indikken.
  7. Geef er witte rijst bij en een groente gerecht.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij jasmijnthee, bier of een jonge pittige rode wijn (bv een Australische shiraz)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst