KookJij

Dadar (=Omelet) Tahoe

Een vegetarisch gehouden omelet, zoals die vroeger in Indonesie werd bereid.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dadar (=Omelet) Tahoe te bereiden

  1. Meng de kleine blokjes tahoe met de gesnipperde prei, sjalot en knoflook en de eventuele zout en peper.
  2. Roer dit mengsel door de losgeklutste eieren en bak hiervan een omelet in een 2 etlepels rijstolie in een anti-aanbak bakpan.
  3. Maak een sausje van de ketjap, sambal en limoen en giet dit over de omelet.
  4. Bestrooi optioneel met enkele lente-ui schilvers.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Hoewel ik zelf graag combineer met een Riesling Spälese Trocken, denk ik dat de combinatie met een koud pilsje of een kop jasmijnthee vaker een gunstige "smaak" zal brengen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst