KookJij

Dadar Isie (ei gerecht)

Een heerlijk dadar isie (ei gerecht) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Ad Reniers China Deel 2
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dadar Isie (ei gerecht) te bereiden

Fruit het uitje glazig in een eetlepel olie.
Voeg dan de geraspte noten, knoflook, koenjit, djinten, laos en ketoembar toe.
Laat alles even heel goed warm worden en roer dan het gehakt, de ketjap en de koffiemelk door het mengsel.
Doe alles terug in de pan en bak het gehakt 5-8 minuten onder geregeld omscheppen.
Klop in de tussentijd de eieren los met koffiemelk, peper en zout.
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en giet daar de losgeklopte eieren overheen.
Alles even goed mengen en dan de ovenschaal in een voorverwarmde oven zetten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jacko

jacko zegt:
Laos wordt gemaakt van de galanga plant,
de wortel van deze plant wordt gestoomd daarna gedroogd en vermalen.
Het is een plant die in de familie van de gemberplant thuis hoort.
fabita

fabita zegt:
Laos kun je in een potje kopen (merk bijv. Conimex)in alle supermarkten, net als de potjes koenjit, djinten en ketoembar.Bij laos staat onder deze naam inderdaad galanga.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Wat is laos? Zelfs google vermeldt het niet als een voedsel. Of kruid.

Laos (Alpinia galanga) is een plant, verwant aan gember. Het wordt ook wel eens Thaise gember of galanga genoemd. Het is een meerjarige plant uit de tropen.

Laos is waarschijnlijk afkomstig uit Indonesië maar wordt momenteel geteeld in Indochina, Thailand, Maleisië en Indonesië.
Zal het ook even bij de ingredienten toevoegen.
Groet,
Anna
KookJij.