KookJij

Cubaanse rijst met zwarte bonen (Congris)

De Cubaanse keuken staat niet direct bekend om zijn culinaire hoogstandjes. Toch heb ik er tijdens mijn vakantie een aantal hele lekkere gerechten leren kennen. Zwarte bonen klinkt dan misschien niet meteen appetijtelijk, toch is dit als bijgerecht erg lekker zeker in combinatie met Cubaanse-stoofpot-ropa-vieja Het is erg simpel te maken maar blijf er wel bij in de buurt en roer het regelmatig goed om anders blijft het aan de bodem kleven.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Jamaica
Keuken: Caraibische
Bron: De Cubaanse keuken (in eigen keuken gemaakt en aangepast)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cubaanse rijst met zwarte bonen (Congris) te bereiden

  1. Fruit de gesnipperde ui en de gehakte knoflook ca. 2 minuten in de olie.
  2. Voeg de fijngesneden paprika, de tomatenpulp (blokjes) en de zwarte bonen met vocht toe.
  3. Breng het op smaak met peper en zout en roer de rijst en het water erdoor. Kook de rijst afgedekt in ca. 20 minuten heel zachtjes gaar. Roer het geheel regelmatig goed om.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

N.B. Ik heb het recept bij Jamaica ingedeeld omdat Cuba ontbreekt in de lijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst