KookJij

Recept voor Courgette cappuccino

Een leuke variatie op het soepje als voorgerecht. Door het te serveren in een cappuccino glas creëer je een verrassend effect.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Boodschappen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd de uiteinden van de courgettes. Snijd ze in plakken.
Verhit de kruiden bouillon in een soeppan en voeg de courgetteplakken en basilicum toe. Kook de courgette in ca. 10 minuten op een matige hittebron gaar.
Pureer de courgettes in de bouillon. Breng de soep op smaak met zout en peper. Klop de slagroom lobbig.
Verdeel de soep over kommen en schep de slagroom er bovenop. Bestrooi de slagroom met bieslook.

Mijn kookverhaal (Doortje Haas)

- Vervang de basilicum door een handje spinazieblaadjes.
- Courgettes hoeven niet te worden geschild. Schild u ze toch, gooi de schil dan niet weg. Probeer er lange stroken van te maken die u in smalle linten snijdt, alsof het spaghetti is, en blancheer ze vervolgens een minuutje. Heerlijk als garnituur door bijvoorbeeld pasta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bosvrouwtje

bosvrouwtje zegt:
Ook te vinden in de booschappen no 12 2006.
Kan ook met kookroom of cremefraice:p
kruidenvrouwke

kruidenvrouwke zegt:
Lekker soepje, ik maak dit al jaren naar een recept van Ria van Eyndhoven. Daarin gebruik ik altijd een bouquet garni, of een kruidenbuiltje om er een lekkere smaak aan te geven. De basilicum er pas bij doen als de soep klaar is, anders gaat de hele smaak verloren (verliest alle smaak bij koken)
elma

elma zegt:
Ipv. met slagroom ook heerlijk met kleine garnaaltjes of stukjes gorgonzola!
dorothy

dorothy zegt:
heeft het gesmaakt?
lindafaith

lindafaith zegt:
eerste kerstdag gaan we dit proberen, ben heel benieuwd!

groetjes

Linda
Jacques DV

Jacques DV zegt:
Ik heb het in Orange gegeten met een versiering van slagroom mét een beetje tomaten coulis er onder geklopt ... héérlijk:p
Cindy

Cindy zegt:
Heerlijk en makkelijk recept! Ik doe er altijd nog knoflook doorheen voor wat extra smaak.:p
Luc

Luc zegt:
Héérlijk , speciaal/aangename smaak , weinig werk aan
K.M.Niezink-Quist

K.M.Niezink-Quist zegt:
Lijkt me heerlijk ga het dan ook zeker een dezer dagen proberen
chantal

chantal zegt:
dien je dit gerecht warm of koud op ?
caro

caro zegt:
Heerlijk gerect heb hem ook al een paar keer gemaakt en iedereen vind het lekker, vaak doe ik er nog wel wat lente uitjes, bieslook en foelie bij om het iets pittiger te maken (dit pureer ik dan in zijn geheel). Maar ik had dit recept eigenlijk via de allerhande gevonden en niet via deze site.
marian de lange

marian de lange zegt:
ik heb dit recept al een paar keer gemaakt; heel lekker, maar het komt trouwens uit de KerstAllerhande van AH van 1 of 2 jaar geleden. Ik heb die zelfs nog bewaard!
lily1

lily1 zegt:
ziet er grappig uit ga het probereb lily
Astrid

Astrid zegt:
Sigrid,

Bedankt voor je reactie! Het viel ook bij ons ontzettend in de smaak. Iedereen wil het recpt hebben. En het is zo heerlijk makkelijk klaar te maken!!
Sigrid

Sigrid zegt:
Ik heb dit recept vorig jaar ook gemaakt: echt super! Hoe lang je moet kloppen hangt helemaal van de snelheid van kloppen af. Lobbig: als je met je lepel/ mixer wat optilt, zakt het net weer een beetje in. Dan issie perfect. Ik zou geen suiker toevoegen. En de basilicum zo laat mogelijk toevoegen, dan komt de smaak beter uit!