KookJij

Coquilles en Spinazie met Currysaus

Zie voor een milde curry het recept : "Curry saus (basisrecept). Het is aan te raden voor de meeste mensen een milde curry te gebruiken. Sommige curries zijn heel pedis en dus niet lekker voor mensen die niet gewend zijn hun voedsel erg pedis te eten.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Snacks - Warm
  3. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Coquilles en Spinazie met Currysaus te bereiden

  1. Verhit in een grote anti-aanbak bakpan de ghee op een middelmatig hoog vuur.
  2. Voeg de uien toe en laat die zacht en glazig worden.
  3. Rioer dan de even de knoflook mee. Dan gaat de kerriepoeder er bij en al roerend fruiten we die 2 minuten goed aan.
  4. We doen de inhoud van de pan in de blender samen met het tomatenconcentraat en de slagroom.
  5. We draaien dat tot een glad en homogeen mengsel.
  6. Dat mengsel terug in de anti-aanbak bakpan en we brengen vervolgens de saus aan de kook.
  7. We storten de spinazie er bij en roeren flink door.
  8. Dan gaan de coquilles er bij in en die latenw e 5 minuten meekoken.
  9. Verdeel over de borden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schenk er een Pinot Gris bij uit de Elzas of Italie of een droge Riesling Kabinett of Spaetlese.
NOTA BENE : In plaats van coquilles kun je dit receptje ook goed klaarmaken met garnalen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst