KookJij

Recept voor Confituur van heerlijk zomers fruit

Geef een lekkere frisse toets aan je confituur door er enkele blaadjes munt toe te voegen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Aardbeien in vier snijden, munt fijn snijden deze samen met het ander fruit in een ruime kookpot voeg de suiker toe. Breng aan het kookpunt blijf regelmatig roeren en schuim regelmatig af. Na +/- 60 min als de gewenste dikte is bereikt glazen bokalen vullen met de confituur deksel erop en laat maar afkoelen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Compote komt er ook nog aan, de appels van Nic en de buren zijn al aardig geoogst en er zit nog heel veel aan te komen! Of alleen met appels, maar ook zalig met abrikozen! Wij komen de winter wel door, Hilde ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dit jaar een goede oogst van de aardbeien, frambozen en rode bessen uit eigen tuin de bosbessen gaan plukken in het bos. Een van deze dagen de rabarber maar weer oogsten, weer heerlijke compot en confituur maken. En zeker onze wandelingen maken met de woefkes om braambessen te gaan plukken.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Zeker weten hier komen geen potjes confituur van de winkel op tafel. Alles vers van de pers wat willen we meer ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Blijft heerlijk hè, zelfgemaakte jam/confiture ;-) Wij hebben van de week ook weer wat potjes gemaakt, met bramen uit eigen tuin en wilde perzik uit de winkel;-)
Leuke tip van de munt, dat zal ik ook eens gaan proberen, de volgende keer!
:-)