Recept
« Terug naar recepten
					
						Confituur in  zomerse kleuren
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Confituur in zomerse kleuren
Een heerlijk confituur in  zomerse kleuren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									.... personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Confituur in zomerse kleuren te bereiden
 Appelsien en pompelmoezen schillen, langs de vliesjes het vruchtvlees verwijderen.
Perzikken ontdoen van de schil en pit.
Meloenen schillen en de pitjes verwijderen.
Perzikken en meloenen in kleine stukjes snijden, dit alles in een grote kookpot.
Voeg de suiker toe en laat op een hoog vuur koken door regelmatig te roeren, schuim regelmatig af.
Laat ongeveer 1 uur koken tot de gewenste dikte is bereikt, vul glazen potten met de confituur, deksel erop en laten afkoelen.
Voor de verhouding van het fruit is het een beetje wikken en wegen maar wel zorgen dat je aan 2 kg fruit komt.
										Perzikken ontdoen van de schil en pit.
Meloenen schillen en de pitjes verwijderen.
Perzikken en meloenen in kleine stukjes snijden, dit alles in een grote kookpot.
Voeg de suiker toe en laat op een hoog vuur koken door regelmatig te roeren, schuim regelmatig af.
Laat ongeveer 1 uur koken tot de gewenste dikte is bereikt, vul glazen potten met de confituur, deksel erop en laten afkoelen.
Voor de verhouding van het fruit is het een beetje wikken en wegen maar wel zorgen dat je aan 2 kg fruit komt.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									lekkerbekske zegt:
 
                    




 
					
 
									
derbyke zegt: