KookJij

Compote van knapperige rabarber met yoghurt

Een heerlijk compote van knapperige rabarber met yoghurt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Compote van knapperige rabarber met yoghurt te bereiden

Verwarm de oven voor op 150°C.
Knapperig mengsel: meng de droge ingrediënten in een kom: havervlokken, bruine suiker, amandelschilfers, pistachenoten, walnoten, zonnebloempitten en sesamzaadjes. Zet opzij.
Meng in een andere kom water en zout.
Giet er vervolgens de olijfolie bij.
Meng deze vloeistof onder de droge ingrediënten.
Bekleed de ovenschotel met een vel bakpapier.
Giet er vervolgens het mengsel in één enkele laag op uit.
Bak 20 minuten in de oven. Zet opzij.
Rabarbercompote: meng rabarber, rietsuiker en gember in een stoofpan.
Voeg er 5 cl water aan toe.
Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
Voeg op het einde van de kooktijd het zetmeel bij.
Klop de compote met een vork op om de rabarber glad te maken.
Laat afkoelen. Zet in de koelkast.
Verdeel de compote, vervolgens de yoghurt en tot slot het knapperige mengsel in alternerende laagjes over individuele glazen. Versier met aardbeien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst