KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Citroen Risotto

Lekker fris rijst gerecht. Je kunt het zo eten, of met bijvoorbeeld een stukje gebakken vis.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
  3. > Snacks - Warm
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Doe de kippenbouillon in een pan en breng die tegen de kook aan en laat die pruttelen.
  2. Zet de grote pan met dikke bodem op het vuur en verhit de olie en de roomboter.
  3. Fruit daarin aan de ui tot die glazig is geworden en zacht..Voeg de knoflook toe en roer goed door.
  4. Voeg dan de rijst toe en laat die fruiten tot alle korrels glasachtig worden (doorschijnend)..Blijf ook voort durend roeren.
  5. Na zo'n 5 minuten fruiten van de rijst de wodka toevoegen en roeren tot die is opgenomen.
  6. Voeg dan het citroensap toe en roer tot die is opgenomen.
  7. Begin dan met het toevoegen van de kippenbouillon per kopje vol tegelijk en roer die telkens weg alvorens het volgende kopje bouillon toe te voegen.
  8. Na zo'n 25 minuten is het punt bereikt dat de rijst al dente is (van buiten zacht en van binnen een harder stukje)
  9. De risotto is nu klaar en kan worden afgewerkt: Voeg toe de zeste en roer die er goed door en dan de helft van de geraspte Parmezaan en roer die er ook goed door.
  10. Verdeel over de voorverwarmde borden en serveer met de rest van de Parmezaanse kaas
  11. OPTIONEEL:.Je kunt er verder nog doperwtjes door roeren en de kopjes van de asperges..Er kinnen ook nog paddestoeltjes door, enz. enz. In plaats van de wodka zou je ook witte wijn kunnen gebruiken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Een glas koele witte wijn past het beste hierbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst