KookJij

Chocoladeplaatkoek met noten en rozijnen

Een heerlijk chocoladeplaatkoek met noten en rozijnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 1-10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladeplaatkoek met noten en rozijnen te bereiden

Oven verwarmen tot 180°C. Werkblad bestuiven met bloem en korstdeeg uitrollen tot een rechthoek van iets minder dan 1 cm dik. Het deeg in een bakvorm leggen en met de duim en wijsvinger een rand rondom vormen. De bodem over het hele oppervlak inprikken met een vork. Het geheel even stijf laten worden in de vriezer en daarna de bodem in 15 minuten goudbruin bakken.
Ondertussen de vulling maken door de chocolade in stukjes te breken. De room en de suiker in een pannetje 5 minuten op een laag vuur op laten staan. Daarna het pannetje van het vuur halen en de boter en de chocolade laten smelten. De noten en de rozijnen mengen en over het deeg uitstrooien. Hierna het chocolademengsel er over gieten en verdelen. De taart minimaal 20 minuten in de koelkast zetten en daarna in stukjes snijden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Ja, beste Margriet alles wat lekker is bevat een hoop caloriën en daarom geniet ik nog steeds van alle lekkers. Wie weet hoe lang ik nog meer lekker mag eten. Roza.
margriet

margriet zegt:
Lijkt een beetje op arretjes cake die maak je met gebroken koekjes die je door de boter-chocola meng en dan ook op laten stijven heeeerlijk maar o,o, wat een cal. zitten daar in.