KookJij

Choco nutella en zeezout-fudge

Een heerlijk choco nutella en zeezout-fudge recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 36 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ruijsbroekjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Choco nutella en zeezout-fudge te bereiden

Vet de bakvorm in met boter en bekleed het met bakpapier, waarbij je de stukken bakpapier over de rand laat hangen. Meng in een kom boven een pan met zacht kokend water (au-bain marie) de gecondenseerde melk, vanille extract, pure chocolade, Nutella en boter. Roer het tot het een mooi glad mengsel is 5 tot 7 minuten.

Giet het mengsel in het bekleedde bakblik, trek de bovenkant met een spatel glad en besprenkel met (grof) zeezout. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Wanneer de fudge stevig is, houd een scherp mes onder de hete kraan, droog het mes af, en haal het mes langs de randen om het los te maken van het blik en papier. Til aan het overhangende bakpapier de fudge in z’n geheel eruit. Verwijder voorzichtig het bakpapier, en snij de koek in gelijkmatige repen van 2-21/2 cm breed en verdee de repen daarna in vierkantjes van 2-21/2 cm. Bewaar de fudge bonbons in een luchtdichte doos, of verpak het in plastic folie in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gvlot

gvlot zegt:
Wij zullen "a" lijn.