Recept
« Terug naar recepten
					
						Chinese Lange Bonen met Garnalen uit de Wok
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Chinese Lange Bonen met Garnalen uit de Wok
Een Chinees bijgerechtje. In plaats van de Chinese lange bonen de kousenband gebruiken.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									China
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Chinese Lange Bonen met Garnalen uit de Wok te bereiden
- Zet een pan water op en breng aan de kook.
- Was en schoon de kousenband en snij in stukken van ongeveer 6 cm.
- Doe de kousenband gedurende 3 minuten in het kokende water en giet ze dan af in een vergiet.
- Meng in een kommetje de mirin, ketjap en Sriracha.
- Verhit in een wok 2 eetlepels rijstolie tot zeer heet en wok daarin de kousenband en plakjes gember gedurende 3 minuten.
- Voeg knoflook toe en wok 1 minuut.
- Voeg de garnalen toe en wok 3 minuten.
- Doe dan het mirin mengsel in de wok en kook nog 1 minuut.
- Doe vlak voor het opdienen de lenteui er bij en roer de sesam er door.
- Geef er rijst bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt hierbij jasmijn thee, bier of niet al te droge witte wijn drinken.
									 
                    


 
					