KookJij

Chinese kip uit de oven

Gebraden kip, maar met een heerlijk Chinees tintje.
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eindhovens Dagblad, Janny van der Heijden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese kip uit de oven te bereiden

  1. Maak de kip schoon en dep droog.
  2. Meng in een kom sesamolie, soja- en oestersaus en roer hier citroensap, sherry, vijfkruidenpoeder en gemberwortel door.
  3. Pers het teentje knoflook hierboven uit en bestrijk hiermee de kip rondom. Marineer de kip minstens enkele uren.
  4. Verwarm de oven voor op circa 180°C.
  5. Neem de kip uit de marinade en dep hem droog.
  6. Leg de kip op een rooster boven een braadslede. Schenk een klein laagje water in de braadslede. Braad de kip in ongeveer een uur gaar.
  7. Laat de kip afgedekt rusten na het uit de oven nemen.

Mijn kookverhaal (Yvonne Quadflieg Walravens)

Dit recept stond vandaag (23.06.2010) in het Eindhovens Dagblad. Ik vond het zo'n leuk recept dat ik het graag wilde delen met degene die deze krant niet lezen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Kip uit Eindhoven

Kip uit Eindhoven zegt:
Ajndhove de gekstuuuu!!! Lekker, ik ga hem vanavond maken. Ik heb een plastic pipet van mijn werk meegenomen (lab)en ga daarmee proberen onder de huid te kruipen. Fijn kippetje met spleetoogjes!
Gerda66

Gerda66 zegt:
Fijn geschreven recept, m'n man en kinderen vonden de kip heerlijk. Een ander kip recept die ik graag tot uitvoer breng is:
http://www.kipuitdeoven.nl/kip-uit-de-oven-van-jamie-oliver/
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Ik zou hem maar goed wegzetten, anders zou hij onverwacht opgepeuzeld kunnen worden...(mijn eigen man als voorbeeld)
Yvonne

Yvonne zegt:
Jahaha AnnikaT, die had een "dikke" zakenlunch achter de kiezen.:(
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Altijd een raar gezicht, zo'n kip in zijn nakie op zijn knietjes op een bordje. Maar de geur zal geweldig zijn. Daarom vraag ik mij af, Waarom had jouw man geen honger? had hij elders al gegeten soms?
spikeysmum

spikeysmum zegt:
Hallo Hans,
Ja de kip is goed gelukt (zoals je misschien op de toegevoegde foto kan zien), maar we gaan hem morgen pas opeten. Mijn man had vandaag niet zoveel honger:? Vriendelijke groeten terug van Yvonne en Spikey (mijn hond).
hns

hns zegt:
Hoi Yvonne, ik ben vreselijk benieuwd of het gelukt is en de smaak je beviel.
Vriend grt Hans en Bores(mijn hond):)
hns

hns zegt:
Grappig, ben benieuwd.
Ja ik ken dat gevoel, doet me denken aan 'over de kook', waarbij alles ambachtelijk bereid moet worden. Hoop voor je dat het lekker smaakt. grt Hans:):)
spikeysmum

spikeysmum zegt:
Nou hns ik heb je suggestie ter harte genomen ;), ik heb met mijn duim het vel losgemaakt en het vlees daaronder ruim met marinade ingesmeerd. De kip marineren gaat gewoon (zoals Aziatische mensen doen) het beste met je blote handen. Lekker kliederen.
hns

hns zegt:
Je gaat het toch nog maken?
Gewoon een suggestie, niets bijzonders. Hans:)
spikeysmum

spikeysmum zegt:
Ik zou zeggen: probeer het uit, wie weet;)
hns

hns zegt:
Hoi, Ik snap dat de kip een tijdje moet marineren. Maar is het ook mogelijk dat goedje onder het vel te krijgen? Dat marineert goed en blijft tijdens de bereiding op zn plaats.
grt, dank Hans:)