Recept
« Terug naar recepten
					
						Chinese groentesoep met balletjes
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Chinese groentesoep met balletjes
Een heerlijk chinese groentesoep met balletjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									China
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									boodschappen.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Chinese groentesoep met balletjes te bereiden
Snijd de gemberwortel in plakken. Snijd het groen van de prei grof. Hak de knoflook grof. Snijd het pepertje in stukken. Breng de gemberwortel, het preigroen, de knoflook en het pepertje met de bouillon aan de kook en laat 15 minuten trekken. Zeef de bouillon. Snijd het lichtgekleurde deel van de prei in dunne ringen. Snijd de paprika in blokjes en de worteltjes en de champignons in plakjes. Was de taugé en laat uitlekken. Hak voor de balletjes de kipfilet, de noten, de eierdooier, de sambal, het gemberpoeder en wat zout en peper in de foodprocessor tot een samenhangend mengsel. Rol er met bebloemde handen balletjes van. Breng water aan de kook en laat de balletjes in circa 5 minuten gaar worden. Laat ze in het kookvocht staan. 
Bereiden:
Breng de gezeefde bouillon met de preiringen, de paprikablokjes, de wortel- en de champignonplakjes en de mihoen aan de kook en laat circa 3 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met de sojasaus, de rijstwijn of de sherry, het citroensap en de sesamolie. Laat de balletjes kort in de soep doorwarmen en schep er voor het serveren de taugé door.
									Bereiden:
Breng de gezeefde bouillon met de preiringen, de paprikablokjes, de wortel- en de champignonplakjes en de mihoen aan de kook en laat circa 3 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met de sojasaus, de rijstwijn of de sherry, het citroensap en de sesamolie. Laat de balletjes kort in de soep doorwarmen en schep er voor het serveren de taugé door.
 
                    





 
					