KookJij

Cheddar Fish

Recept heel lang geleden, voor inburgering van internet, gekregen van de eigenaar van een pub in Engeland. Nu kun je het recept overal vinden.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: een Engelse dorpspub en knipsels
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cheddar Fish te bereiden

De visfilets afdeppen en bestrooien met zout en peper.
De ovenschaal(tjes) invetten met margarine en de filets hierin op de bodem rangschikken. Indien ze niet goed erin passen, wat bijsnijden.
De plakjes tomaat over de vis verdelen.
De mosterd mengen met de room. De cheddar erdoor roeren en dit mengsel over de vis strijken. Vind je het mengsel te dik, dan wat room erbij. Proeven en eventueel wat extra mosterd of room erbij, zout of peper.
Tot hier kun je dit recept van tevoren bereiden.
Daarna kan het in de oven (175°C) ± 15 à 20 minuten zodat de vis kan garen en de cheddar smelten.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit gerecht hebben we jaren geleden in een pub ergens in een Engels dorpje gegeten. Wij vonden het heerlijk.
Eén van de bekende Engelse visrecepten.
Geraspte cheddar is niet overal te krijgen. Je kunt bijv 3 plakjes cheddar (Aldi) kleinsnijden.
De foto heb ik veel later geplaatst. Toen heb ik kerstomaatjes genomen daar ik geen gewone tomaten in huis had.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cherie3

cherie3 zegt:
Weer een super simpel en lekker recept.
fabita

fabita zegt:
Vergeten erbij te vermelden; geef hierbij ook stokbrood. Dit moest ik van mijn man doorgeven, hij vond de saus zo lekker dat hij alle saus (en dat was veel) heeft opgemaakt. Lekker soppen met het stokbrood.