KookJij

Champignons onder een kruidendekentje

Een heerlijk champignons onder een kruidendekentje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignons onder een kruidendekentje te bereiden

Warm de oven voor op 180 graden. Borstel of veeg met keukenpapier de champignons schoon of laat de champignons uit blik/pot goed uitlekken. Snij grote champignons in stukken. Schil de aardappels en halveer ze. Doe ze in een magnetronschaal met 1 eetl water en gaar ze afgedekt met magnetronfolie 2 a 2,5 minuut op vol vermogen. Laat 5 minuten nagaren. Snij ondertussen de dadels in kleine stukjes. Meng de geraspte kaas met de verse kruiden en de olijfolie. Snij de aardappels in stukken. Meng in een kom champignons, aardappels en dadels. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over 2 ovenschaaltjes en druk iets aan. Verdeel het kruigenmengsel als een 'dekentje' over de groenten en druk iets aan. Bak 20 a 25 minuten in de voorverwarmde oven tot het 'dekentje' goudbruin is geworden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst