KookJij

Caraibische bananensoep een "blije soep"

De soep wordt "blije soep" genoemd omdat bananen een positieve invloed op je hebben. Wikepedia zegt: " Een banaan werkt dankzij serotonine als een natuurlijk antidepressivum." Daar word je dan toch blij van?
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Jamaica
Keuken: Caraibische
Bron: Via schoonzusje uit Mind Magazine
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Caraibische bananensoep een "blije soep" te bereiden

  1. Verwarm de olijfolie in de pan. Fruit hierin het sjalotje. Voeg na ee minuut de gember en de rode peper toe. Ga door met fruiten tot het sjalotje glazig is. Bak het kerriepoeder een minuut mee.
  2. Voeg de plakjes banaan, blokjes aardappel, kaneel, kurkuma, water en het bouillonblokje toe. Breng de soep aan de kook en laat plm. 5 - 7 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren.
  3. Voeg de santen toe. Pureer de soep met de staafmixer als de santen zijn opgelost.
  4. Garneer de soep met een plukje alfafa.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze "blije soep" kregen we kort geleden bij mijn schoonzusje. Ze had al vaak verteld hoe lekker deze soep was en nu konden we het zelf proeven. En de soep is echt heel erg lekker! Mijn schoonzusje had het recept uit een tijdschrift dat zij had gelezen bij de kapper.
Ik heb aan de soep nog wat citroensap toegevoegd, maar dat staat niet in het originele recept. Ik vond de smaak daardoor nog beter. Om te garneren is alfafa erg lekker. Ik kon helaas geen alfafa krijgen en heb toen peterselie gebruikt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst