Recept
« Terug naar recepten
Cannuoli Ricotta en sukadefruit
PT30M
Cannuoli Ricotta en sukadefruit
Een heerlijk cannuoli ricotta en sukadefruit recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kookcursus Restaurant Perbacco
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cannuoli Ricotta en sukadefruit te bereiden
Laat de Ricotta uitlekken (niet te lang, mag wat 'vocht' achterblijven).
Doe er op gevoel sukadefruit en 1 eetlepel honing door de ricotto, goed roeren en laten 'opstijven' in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C. Snij het bladerdeeg in 6 gelijke lange, maar vooral smalle slierten (van twee cm. ongeveer). Smeer de buis licht in met olijfolie en rol de slierten om de buis. Neem niet te veel maar ook niet te weinig overlap. Wanneer de oven warm genoeg is, de buis op de bakplaat met bakpapier leggen. Er staat geen tijd voor wanneer de cannuoli's klaar zijn, gewoon mooi lichtbruin laten worden, dus... GOED OP BLIJVEN LETTEN ;-)
Wanneer de slierten klaar zijn, de Ricottavulling uit de koelkast halen en even laten rusten. Vul de spuitzak met de ricottavulling en vul de cannuoli's met de vulling. Leg 1 cannuoli, 1 bolletje vanilleijs (of naar smaak) op een bordje. Strooi op de cannuoli nog een beetje poedersuiker.
Lekker met een doppio (dubbele espresso ;-)
Doe er op gevoel sukadefruit en 1 eetlepel honing door de ricotto, goed roeren en laten 'opstijven' in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C. Snij het bladerdeeg in 6 gelijke lange, maar vooral smalle slierten (van twee cm. ongeveer). Smeer de buis licht in met olijfolie en rol de slierten om de buis. Neem niet te veel maar ook niet te weinig overlap. Wanneer de oven warm genoeg is, de buis op de bakplaat met bakpapier leggen. Er staat geen tijd voor wanneer de cannuoli's klaar zijn, gewoon mooi lichtbruin laten worden, dus... GOED OP BLIJVEN LETTEN ;-)
Wanneer de slierten klaar zijn, de Ricottavulling uit de koelkast halen en even laten rusten. Vul de spuitzak met de ricottavulling en vul de cannuoli's met de vulling. Leg 1 cannuoli, 1 bolletje vanilleijs (of naar smaak) op een bordje. Strooi op de cannuoli nog een beetje poedersuiker.
Lekker met een doppio (dubbele espresso ;-)