Recept
« Terug naar recepten
					
						Cannuoli Ricotta en sukadefruit
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Cannuoli Ricotta en sukadefruit
Een heerlijk cannuoli ricotta en sukadefruit recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Annemien  
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Kookcursus Restaurant Perbacco 
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Cannuoli Ricotta en sukadefruit te bereiden
      Laat de Ricotta uitlekken (niet te lang, mag wat 'vocht' achterblijven).
Doe er op gevoel sukadefruit en 1 eetlepel honing door de ricotto, goed roeren en laten 'opstijven' in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C. Snij het bladerdeeg in 6 gelijke lange, maar vooral smalle slierten (van twee cm. ongeveer). Smeer de buis licht in met olijfolie en rol de slierten om de buis. Neem niet te veel maar ook niet te weinig overlap. Wanneer de oven warm genoeg is, de buis op de bakplaat met bakpapier leggen. Er staat geen tijd voor wanneer de cannuoli's klaar zijn, gewoon mooi lichtbruin laten worden, dus... GOED OP BLIJVEN LETTEN ;-)
Wanneer de slierten klaar zijn, de Ricottavulling uit de koelkast halen en even laten rusten. Vul de spuitzak met de ricottavulling en vul de cannuoli's met de vulling. Leg 1 cannuoli, 1 bolletje vanilleijs (of naar smaak) op een bordje. Strooi op de cannuoli nog een beetje poedersuiker.
Lekker met een doppio (dubbele espresso ;-)
									Doe er op gevoel sukadefruit en 1 eetlepel honing door de ricotto, goed roeren en laten 'opstijven' in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C. Snij het bladerdeeg in 6 gelijke lange, maar vooral smalle slierten (van twee cm. ongeveer). Smeer de buis licht in met olijfolie en rol de slierten om de buis. Neem niet te veel maar ook niet te weinig overlap. Wanneer de oven warm genoeg is, de buis op de bakplaat met bakpapier leggen. Er staat geen tijd voor wanneer de cannuoli's klaar zijn, gewoon mooi lichtbruin laten worden, dus... GOED OP BLIJVEN LETTEN ;-)
Wanneer de slierten klaar zijn, de Ricottavulling uit de koelkast halen en even laten rusten. Vul de spuitzak met de ricottavulling en vul de cannuoli's met de vulling. Leg 1 cannuoli, 1 bolletje vanilleijs (of naar smaak) op een bordje. Strooi op de cannuoli nog een beetje poedersuiker.
Lekker met een doppio (dubbele espresso ;-)
                    