KookJij

Cannelloni met pittige gehaktvulling

Een heerlijk cannelloni met pittige gehaktvulling recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cannelloni met pittige gehaktvulling te bereiden

Verwarm je oven voor op 200°C.
Hak de knoflook fijn. Bak het gehakt in olijfolie rul met de knoflook en breng op smaak met peper en zout en de rest van de kruiden.
Spoel de spinazie, hak de blaadjes grof en doe ze erbij Roer om en laat meewarmen tot de spinazie geslonken is.
Vul de cannelloni (voorkoken hoeft niet) met het gehakt.
Tomatenpassata vermengen met de Italiaanse kruiden en gehakte bladpeterselie, zout en peper.
Bechamelsaus: smelt de boter, doe de bloem erbij tot het een korrrelige roux wordt, melk erbij bijkruiden met peper en zout en nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in, de helft van de tomatenpassata gieten, dan klasseer de canneloni in de schaal, de andere helft van de passata opgieten alsook de bechamelsaus. Parmezaanse kaas erover verdelen en klompjes boter en in de oven tot ongeveer 30 à 40 min. Zorg dat de cannelloni volledig onderstaan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

theresia

theresia zegt:
Hmm..ga het straks
proberen, alleen neem ik andere Italiaanse kaas.:)
ziele

ziele zegt:
sorry het is waar maar ik heb het verkeerd ingevuld
hns

hns zegt:
Cannelloni komt m.i. uit Italie. Ik heb het gekocht bij Lidl (Ital. week) , omdat het zelfs niet bij de Italiaanse speciaalzaak te koop was. Je kunt het ook maken van lasagna vellen, die moet je oprollen tot een buisje. grt hans de v:):)
Yvonne

Yvonne zegt:
Het lijkt me harstikke lekker, maar canneloni komt toch uit Italië en niet uit Mexico?