KookJij

Caldo verde

Een heerlijk caldo verde recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Caldo verde te bereiden

Dikke pan op zacht vuur, daar de plakjes chorizo in laten "smelten" totdat ze mooie rode olie gaan afgeven, in andere pan de aardappelen (hoe meer aardappelen hoe dikker straks de soep) koken, evt blokje bouillon er bij. Aardappels gaar, dan pureren, boerenkool meekoken (ook weer naar eigen inzicht). Het hele spul overdoen in de pan met chorizo, pul biber of ander soort pepervlokken erbij, scheut olijfolie erdoor en aan tafel nog eens zwarte peper er over heen..... Klaar, heet eten... Simpeler kan niet, eigenlijk is het enige probleem het vinden van een goede chorizo...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

m da silva

m da silva zegt:
Ik ben zelf portugese en Pul Biber kennen we niet in Portugal... ook hoort het absoluut niet thuis in deze soep! Verder klopt het recept wel - al mag er wel wat meer dan een scheut olijfolie in - maar zeker geen hete kruiden er in!