KookJij

Recept voor Cakejes (zonder ei!)

Een heerlijk cakejes (zonder ei!) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Meng karnemelk, suiker en vanille-essence goed door elkaar en zeef hierboven het zelfrijzend bakmeel en het theelepeltje bakpoeder. De bakvormpjes invetten met wat boter en een lepel bloem (of bakmeel) gebruiken om de binnenkant te bestuiven.
Vul de vormpjes en zet ze voor 25-30 minuutjes in de oven. Na het bakken gelijk uit de vormpjes halen en laten uitdampen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sanne

Sanne zegt:
Hoi, ik wil dit recept graag gebruiken, maar heb een vraagje moet je bij dit recept persee karnemelk gebruiken of kan dat gewone melk zijn?
Ik hoop dat u deze vraag kunt beantwoorden!
Mvg sanne
Tania

Tania zegt:
Ik heb de cakejes op veel verschillende manieren, steeds zonder ei, uitgeprobeerd en heb dit recept als enige goed kunnen bereiden. Als grote cake lukte het me niet. Cake zakt in. Met melk is me ook niet gelukt en v.w.b. De basterdsuiker heb ik gewone suiker nooit geprobeerd. Na het lukken van deze kleine cakejes heb ik geen ander recept meer nagestreefd omdat mijn doel (dochter met ei-intolerantie mee laten feesten bij gelegenheden waar cake gegeten werd) had bereikt.:)
Sita

Sita zegt:
Kan ik ook 1 grote cake bakken i.p.v. cakejes; heb nl niet zoveel tijd! Wat gebeurt er als je het meel niet zeeft? Mag je ook gewone suiker gebruiken i.p.v. basterd suiker? Ik wil het morgen bakken; lijkt zo simpel! Als het goed lukt bak ik het vrijdag weer op de verjaardag van m'n dochtertje! Is het ook lekker of beter met gewone melk of heeft het geen voordeel de karnemelk te vervangen? Alvast mijn hartelijke dank aan u! Groet, Sita.
Rosa

Rosa zegt:
Hij is superlekker!! Ik heb ook karnemelk vervangen in melk
x rosa:p;)
Lorette

Lorette zegt:
Hij staat nu in de oven, ik heb 2x zoveel gebruikt omdat het zo weinig was en ik heb gewone melk ipv karnemelk gebruikt, hopelijk is dit niet erg. Ik maak dit omdat ik geen eieren in huis heb! :p
een kind

een kind zegt:
:)ik leer koken ik ben een kind
asna

asna zegt:
Ik wil graag leren koken.
Tania

Tania zegt:
Dahlia, de enige manier om erachter te komen is om het uit te proberen. Vervang de karnemelk voor rijstmelk of soyamelk vermengd met evenveel water. Ga bij het bakken wel uit van kleine vormpjes. Je hebt meer kans dat het gerezen deeg ook werkelijk luchtig blijft. Mocht het niet lukken (inzakken) probeer dan nogmaals met wat meer bakpoeder. Ik heb nog altijd geen product gevonden op de markt waarbij ei en melk beide vervangen kunnen worden. Laat je weten of het gelukt is? Groetjes en succes, Tania:)
Dahlia

Dahlia zegt:
Ik ben ook allegissch voor koemelk, kan je karne melk misschien vervangen?

Alvast bedankt voor de recept van cake zonder ei.

Groetjes,

Dahlia:p
Tania

Tania zegt:
Ik heb dit ook nooit in een grote vorm uitgeprobeert, maar ik verwacht dat de cake dan erg makkelijk inzakt. :D
nona

nona zegt:
kan je het beslag ook in een grote cake vorm doen:D
Dahlia

Dahlia zegt:
Dankje Tania, ik heb het nog niet geprobeert, maar zal binnenkort maken dan horen jullie het wel .

Groetjes.:)
koekaratchee

koekaratchee zegt:
bedanktTanja, zo een informatie vind ik altijd interessant... ik vroeg mij al eens af hoe dat bakpoeder doet rijzen...bij deze weet ik het zie.;)
Tania

Tania zegt:
Bakpoeder bevat meestal alleen een carbonaat en een zuur. Bij gebruik van het carbonaat met water en het zuur ontstaat onder andere koolzuurgas, dat voor het rijzen zorgt. Om het proces te ondersteunen (verbeteren) gebruik je dan karnemelk omdat die van zich al zuur is.
Groetjes, Tania

:)
Dahlia

Dahlia zegt:
Hai, met mij weer, ik vraag me af:waarom karnemekl? Wat is de functie ervan? wordt de cakjes niet zuur? Groetjes,


Dahlia