KookJij

Cake: heerlijk bij de koffie tijdens het vieruurtje

Natuurlijk kan je andere soorten fruit erin verwerken ofwel puur natuur.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cake: heerlijk bij de koffie tijdens het vieruurtje te bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 170°C. 
    Boter goed los kloppen met de suiker tot een romige massa. 
    Voeg de eieren toe en roer goed. 
    Zelfrijzend bakmeel toevoegen en goed mengen.
    Neem een cakevorm ± 26 cm, smeer goed in met de zonnebloemolie en bestuif met bloem.
  2. Appel in blokjes snijden evenzeer de rabarber en besprenkel deze met de amaretto. Dit fruit samen met de rozijnen en krenten onder het deeg mengen.
  3. Dit alles in de bakvorm, bak de cake +-/ 60 min, laat de cake een 20 min afkoelen in de vorm, daarna uitstorten op rooster.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Trudy, hij ziet er inderdaad heerlijk uit, wat dacht je van jouw cake ook op KookJij te zetten. Groetjes Hilde
trudy

trudy zegt:
Deze leek mij lekker en heb hem met wat aanpassing gelijk gemaakt. Geen krenten, rozijnen en rabarber in huis. Aangepast met appel en abrikoos. Cake vorm was te klein, dus de springvorm gebruikt. Prachtig gelukt en heerlijk
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hij was heerlijk ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Lekker, hoor! :-)