KookJij

Bulgur

Een heerlijk bulgur recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bulgur te bereiden

Smelt, op een matig vuur, de margarine in een pan.
Voeg de bulgur toe en bak het al omscheppend ± 4 minuten.
Schenk er dan zoveel van de bouillon bij dat er een vingerdik boven de bulgur staat.
Voeg zout naar smaak toe en breng het aan de kook.
Laat de bulgur met het deksel op de pan op een laag vuur (met vlamverdeler) in ± 25 minuten gaar worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ayse

ayse zegt:
Hi Lucienne.
Ja, zo kan je het ook aanvullen..maar ik had het recept voor puur bulgur neergezet, zonder ingr..
Groetjes, Ayse:D
lucienne

lucienne zegt:
Boter smelten, fijne gesneden ui aan toevoegen, tomaten pellen en fijn snijden bij de ui voegen, een beetje stoven, dan bulgur toevoegen. Goed roeren, bulgur overgieten met water en blokje bouillon. Vlees dan zacht laten koken, daarna tomaten puree bijvoegen, indien graag pikant een beetje harrisa. Smakelijk.
ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerst en een goed *2010*
Groetjes Ayse:D
Ayse

Ayse zegt:
Dat verschilt van persoon wim.
Ik heb het in een klein dorp voorgeschotelt gekregen zonder knoflook.
But you can try :D:p

Groetjes uit VLD
wim

wim zegt:
mag hier ook knoflook in??