KookJij

Recept voor Broodpudding

Een heerlijk broodpudding recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: ???? personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Doe het brood in een diepe kom en giet er de lauwe en gesuikerde melk erover.
Laat het brood erin weken.
Vervolgens pletten met vork en de rest van de ingredienten toevoegen.
Vul de cake vorm en laat 45min op 200gr bakken.
Laten afkoelen en uit vorm halen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Er staat duidelijk: "in een op 175°C voorverwarmde oven plaatsen."
En ik ga er van uit dat Tania het heeft over een reguliere oven.
Groetjes,
Anna.
KookJij. :D
regine sedeyn

regine sedeyn zegt:
hoeveel graden en welke oven? hete lucht, micro?:)
ria

ria zegt:
Het kan ook met suikerbrood gemaakt worden:)
hanke

hanke zegt:
Lekker.
anita43

anita43 zegt:
Hoi,
ik neem dit mee hoor, makkelijk en een wat heb ik nog meer in huis recept, is met zoveel dingen te combineren, en je kunt er goed mee experimenteren, is zowel warm te maken als koud, kortom heel veelzijdig, de engelse variant is ook heel lekker, die doen dat met krentenbrood, wellicht zonder spijs natuurlijk.
Groetjes van anita.
kooktan

kooktan zegt:
De smaak van kaneel is in dit recept duidelijk aanwezig, wil je zonder, probeer dat dan gewoon eens uit. Misschien moet je dan zeker voor de rum variant gaan of bijvoorbeeld een paar lepels Tia Maria (koffielikeur)toevoegen om de broodpudding toch een aparte smaak mee te geven. Succes, Tania
hanna

hanna zegt:
ik vind het er erg leuk uitzien en ook lekker er uitzien dus ik wil het ook graag gaan proberen maar ik heb een vraag kan het ook ook zonder kaneel? groeten hannna:p
Tania

Tania zegt:
Je zou de room door melk kunnen vervangen. De uiteindelijke smaak en structuur is dan minder vol.
Lekker uitproberen dus. Succes, Tania:)
jamila

jamila zegt:
Hallo tania
Kan ik iets anders gebruiken in plaats van room?
Groetjes
Liliane

Liliane zegt:
De warme melk maakt het roeren makkelijker. Het eiwit opkloppen en onderroeren verlicht de pudding. Speculaas die niet meer krokant is of andere oudere koekjes en zelfs peperkoek, alles mag bij het oud brood en maakt daardoor dat de smaak telkens anders is en toch lekker en daarmee hoef je dus al die deegwaren niet weg te werpen, groetjes.
sonia

sonia zegt:
Vind het recept heel lekker maar waarom warme melk alles kan prefect met koude melk met bruine suiker ook zeer lekker. Smakkelijk.
frieda rooijakkers

frieda rooijakkers zegt:
;) Heel leuk en lijkt me lekker
Rod

Rod zegt:
Iemand al eens geprobeerd een geklopt eiwitje er door heen te scheppen? Ik vond het resultaat erg lekker, maar wel zwaar/massief.
Dat ga ik nog zeker proberen. Verder heb ik in een deel van de broodpudding chocolade druppels (Callebaut, dus echte chocolade) in het mengsel gedaan. Vooral als het nog warm is, super combinatie.
Overigens heb ik (zoals een luie kok dat doet) alles door elkaar gegooid en afgebakken. Het koken van melk e.d. leek mij ook wat overbodig. Weet iemand het daadwerkelijke verschil in eindresultaat?
Kookse...:o
Bart

Bart zegt:
-Video: Heel erg leuk gedaan! Gaan we eens maken.
susana serio

susana serio zegt:
super lekker merci