KookJij

Broodpudding New Orleans

Een heerlijk broodpudding new orleans recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: mijn receptenmap
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broodpudding New Orleans te bereiden

Oven 175 à 180°C.
De boter in een pannetje laten smelten, maar niet bruin laten worden. Het brood in stukken breken.
In een kom mengen : de gesmolten boter + het brood + de melk + de suiker + de vanillesuiker + de kokos + het ei.
Goed mengen en overdoen in de ingevette ovenschaal.
In de oven schuiven ± 1 uur of tot een satépen er droog uitkomt als je die in het midden van de broodpudding steekt.
De saus maken als de broodpudding bijna klaar is. Ze moeten allebei warm zijn.
Saus:
De boter met de poedersuiker zachtjes al roerend in een pannetje warmen tot de suiker is opgelost.
In een kommetje de eidooiers heel even loskloppen met de whisky en dit al goed roerend bij het boter-poedersuikermengsel gieten. Blijven roeren en laat de saus wat binden, maar NIET koken.
Geef ieder een punt of plak van de nog warme broodpudding met warme saus erover.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik vond het zonde om de 2 eiwitten niet te gebruiken. Ik heb ze met een klein beetje poedersuiker in tot pieken geklopt en als een soort slagroom bij de taart gegeven (zie foto, klik erop om te vergroten)
Het recept geeft erg veel suiker, ik heb maar de helft gebruikt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

desiree

desiree zegt:
Hoi Fabita,
hier heb ik zeker iets aan.
Ik kan en mag geen alcohol vandaar dat ik de vraag stelde maar ben hier enorm mee geholpen.
Dank jullie allen voor jullie super ideeën.
Groetjes desiree.
fabita

fabita zegt:
Desiree, ik weet je niet te bereiken, maar een saus bij deze broodpudding zonder alcohol, kun je maken door 60 gram boter en 70 gram suiker en 1 tl kaneel al roerend te verhitten tot de boter gesmolten is en goed vermengen.
Of je maakt butterscotchsaus door 50 gram bruine suiker en 80 ml slagroom en 50 gram boter(in stukjes) te verhitten tot de boter smelt. Goed blijven roeren.
Wil je een koude saus roer dan bijv. 1,5 dl lobbig geklopte slagroom door 2,5 kant en klare vanillevla.
Misschien is er wel iets voor jou bij. Groetjes, Flavia:p:D
jlpetter

jlpetter zegt:
Hallo Desiree,
Misschien is het een idee dat, als je geen alcohol wilt, de whisky te verwarmen tot zo'n 70 graden en dat een poosje zo laten staan. Je verdampt al de alcohol en zou hou je de smaak van whisky over, zonder de alcohol. Qua smaak moet het bij benadering hetzelfde zijn...

In elk geval, succes! De broodpudding zelf zal er niet minder om smaken :)
desiree

desiree zegt:
Hoi mensen,
bedankt voor het mee denken.
Denk dat ik het gewoon eens probeer zonder whisky kijken hoe dat smaakt.
Groetjes desiree.
fabita

fabita zegt:
Zo zie je maar...over smaak valt niet te twisten. Ik heb veel recepten van broodpudding met saus. Ik zal kijken hoe die sauzen zijn en dan laat ik het wel weten. Bedankt jullie allen. Flavia:D
jlpetter

jlpetter zegt:
Zonder saus is het wel lekker, maar de saus maakt het echt af. Ik denk dat als je de whisky weg laat en er niet wat anders bij doet dat dan de smaak het beste is. Als je sapjes gaat toevoegen dan wordt het niet wat denk ik... :)
franeke

franeke zegt:
Hey, ik heb dit receptje ook reeds klaar gemaakt....en 't was lekker zelfs zonder het aparte sausje erover! :)
fabita

fabita zegt:
Ja, met whisky is het idd lekker, maar Desiree gebruikt geen alcohol, denk ik. Ik weet niet of ze het met een sapje geprobeerd heeft. Ik maak het altijd zelf met whisky. Bedankt voor je reactie. Groetjes, Flavia
jlpetter

jlpetter zegt:
Ik denk niet dat je een ander soort drank kunt gebruiken in plaats van de whisky. De whiskysaus bepaald de smaak van dit gerecht, een andere smaak in de saus geeft een compleet andere beleving.

Ik heb deze gisteren nog gemaakt en het smaakte overheerlijk, ik kan me niet voorstellen hoe het met rum of wodka of wat anders zou smaken...
fabita

fabita zegt:
Een sapje zou misschien kunnen, maar ik weet niet of het lekker zal zijn met de eidooiers. Misschien is room culinair beter. Ik heb het altijd met alcohol gedaan.
desiree

desiree zegt:
hoi is die whisky ook te vervangen voor iets niet alcholisch ?
gr