KookJij

Recept voor Broodpudding met baileys en banaan

Een heerlijk broodpudding met baileys en banaan recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden (170 graden voor een heteluchtoven)
Maak ieder sneetje brood zo plat mogelijk. Bestrijk ze dun, maar wel helemaal, met de zachte boter, halveer de sneetjes en zet ze opzij.
Klop in een kom de suiker met het vanillezaad en de eieren licht en luchtig en klop er dan de room, de melk en de baileys door. Snijd de gepelde bananen in plakjes en rooster de amandelen lichtbruin in de voorverwarmde oven. Neem een ovenvaste schaal waar alles in kan (of gebruik eenpersoonsschaaltjes)en vet die in met boter.
Doop ieder stuk brood in het eimengsel en leg het brood met de banaan en amandelen in lagen in de schaal. Ga door tot alles gebruikt is en eindig met brood. Schenk het overgebleven eimengsel erover en druk met je vingers het brood in het mengsel, zodat het brood het mengsel goed opzuigt.
Bestrooi de bovenkant royaal met poedersuiker en zet de broodpudding ongever 35 minuten in de oven tot de pudding aan de rand stevig is, maar in het midden amper gestold. Laat hem afkoelen en opstijven.

Tips: je kunt er ijs of slagroom bij serveren, maar zo is deze broodpudding ook erg lekker. Het lekkerst vind ik het gewoon bij een kop lekkere koffie.
Als variatie kun je rozijnen of abrikozen toevoegen. Je kunt ook andere soorten brood brood als brioche of pannetone gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

anna79

anna79 zegt:
Ik heb deze broodpudding ook gemaakt en hij was heerlijk! Alleen bij mij was ie juist iets te veel gestold ook in het midden. Maar we hebben er wel van genoten!
lotte1

lotte1 zegt:
Ik heb deze broodpudding gemaakt, jammergenoeg bleef de binnenkant, zelfs na 1 1/2 uur bakken nog steeds vloeibaar. Ook had ik veel van het mengsel over, dit heb ik in een schaaltje over de broodkorstjes gedaan. Dit was wel erg lekker. De hoeveelheid van de melk en room klopt volgens mij niet. Ook heb ik volgens mij teveel Bailys gepakt (had misschien wel erg grote borrelglaasjes). De smaak op zichzelf is wel lekker, dus nu maar halfvloeibaar eten.
Wel heb ik met het aparte baksel ontdekt dat de korstjes gewoon aan het brood kunnen blijven, de korst van casinobrood is zo zacht dat je dit later niet meer proeft.