KookJij

Broodje bal met mosterd

Een heerlijk broodje bal met mosterd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broodje bal met mosterd te bereiden

Meng bloem, gist, water en zout tot een deeg en kneed het 10 minuten krachtig door tot het deeg elastisch aanvoelt. Plaats het deeg in een diepe kom onder plasticfolie en laat het minstens 1 uur rusten. Rol een plak deeg uit op het werkblad en steek met een kleine ronde steker plakken deeg uit (iets groter dan de gehaktballen). Bestrijk het midden van het deeg met mosterd en de randen met water. Plaats een kleine gehaktbal in het midden op het deeg. Leg een tweede plak deeg op het gehaktballetje en druk de met water bevochtigde randen van het deeg goed aan, zodat het balletje in het midden zit. Frituur het deeg in de hete frituurpan met olie op 180 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Annet

Annet zegt:
Oke Bedankt.
Het lijkt me erg leuk om te maken!
Ben benieuwd.:p
Anna

Anna zegt:
Hoi Annet,
Nee, dat hoeft niet. Ze garen namelijk in het frituurvet. Succes!
Groetjes,
Anna
KookJij.
annet

annet zegt:
Die 12 gehaktballen moeten die voordat ze in de frituur gaan al gebraden zijn?
zwillem

zwillem zegt:
nou ik weet niet waar jij de tijd vandaan haalt maar dit is weer een prima recept;)

groetjes willem