KookJij

Recept voor Bretonse mosselen à la crème

Een heerlijk bretonse mosselen à la crème recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Zet de mosselen droog op in de grote pan. Als de mosselen opengaan dan het vrijgekomen vocht afgieten in de grote kom. Zet het vuur onder de mosselen laag. Roer door het kookvocht de crème fraîche en de kookroom totdat een egale soepachtige massa ontstaat. Roer hierdoor de knoflook, peterselie, selderie, mosterd en de roomboter. Giet dit bij de mosselen en kook deze gaar. Zout en peper naar smaak toevoegen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilma

Wilma zegt:
Werkelijk heerlijk en zo snel en makkelijk!
Corine

Corine zegt:
Het blijft een topper.
Morgen (mijn verjaardag) staat het weer voor 10 personen op het menu ze zijn er allemaal gek op.
Meggie

Meggie zegt:
Het was heerlijk! Voor herhaling vatbaar, mmmm!!:p:p:p
corine

corine zegt:
Nou ik heb het gerecht gemaakt hoor in het weekend en het is inderdaad "heerlijk" Dit zal zeker vaker gegeten worden.
Corine

Corine zegt:
Dank je wel voor je reactie. Het lijkt me een erg lekker gerecht, wil het in het weekend gaan uitproberen.
jan.wolfert

jan.wolfert zegt:
nee hoor, Gewoon in de schelp laten. Als je ze eet neem je eerst een mossel uit een schep en gebruik daarna die schelp om de rest uit de schelpen te vissen. Mossel door de saus halen en lekker opeten.
Af en toe een stukje brood erbij. Lege schelpen in een aparte schaal op tafel. Uiteindelijk de overgebleven saus als soep opeten.
Corine

Corine zegt:
Als de mosselen terug de pan ingaan moeten ze dan eerst worden ontdaan van hun schelp?
Lijkt me zo'n zooitje te worden als je saus over de schelp heen doet en zonde van de saus.