KookJij

Bread en butterpudding met whiskey-marmelade en butterscotch-saus

Een heerlijk bread en butterpudding met whiskey-marmelade en butterscotch-saus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bread en butterpudding met whiskey-marmelade en butterscotch-saus te bereiden

Snij de beschuitbollen diagonaal in zessen. Leg de stukjes in een vuurvaste schaal en toast ze ca 15 min in een oven van 175°C.
Smelt intussen de roomboter in een steelpannetje.
Haal de toast uit de oven, laat even afkoelen en besmeer de helft dik met marmelade.
Vet een vuurvaste schaal in. Leg de stukken toast erin. Giet de gesmolten boter erover en hussel.
Roer eieren en eidooiers los met suiker, vanille-essence en whiskey.
Roer de mascarpone los met de slagroom
Meng eimengsel en roommengsel en giet het over de toast.
Bak 45 a 50 min in een oven van 175°C - het roommengsel moet dan gestold zijn.

Butterscotchsaus:

Smelt de boter.
Voeg als deze bruist de suiker toe en roer tot de suiker helemaal is opgelost. De saus moet bubbelen.
Voeg voorzichtig de room toe.
Roer goed, voeg de whiskey onder voortdurend roeren toe, haal van het vuur, voeg de vanille-essence toe, laat ietwat afkoelen en giet de warme saus bij het serveren over de pudding.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

henny

henny zegt:
De Creme brulee brander wordt verder in het recept niet meer vernoemd??Wat doe ik hier dan mee??
henny

henny zegt:
Nog een vraag.
Zijn het twee pakken of plakken beschuitbollen????
hennie

hennie zegt:
ik weet ook niet of het twee pakken of twee plakken moeten zijn,ik neem twee pakken lekker veel ,want het lijkt me een zalig recept.smullen maar.
gert

gert zegt:
op zoek gegaan naar dit heerlijke recept, alleen het is voor mijn niet duidelijk of ik twee pakken of twee plakken beschuitbollen moet hebben. alvast heel erg bedankt voor dit heerlijke recept.:)
sharon

sharon zegt:
helemaal te gek was een doorslaand succes dank je wel voor het heerlijke recept:p