KookJij

Bourbon-saus

Een heerlijk bourbon-saus recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Curaçao
Keuken: Caraibische
Bron: Amigoe di Korsou : Koken met May
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bourbon-saus te bereiden

1. De room in het steelpannetje op middelmatig vuur aan de kook brengen.
2. Ondertussen in een kopje de maïzena oplossen in het koude water.
3. Als de room kookt het vuur laag draaien en de maïzena al roerend toevoegen en het geheel 1 a 2 minuutjes laten pruttelen. Wel blijven roeren.
4. De suiker en de bourbon toevoegen en goed roeren zodat de suiker oplost. Proeven en eventueel op smaak brengen met suiker/bourbon.
5. Van het vuur halen en af laten koelen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Lekker bij broodpudding - puddingen - vla - taart of cake enz.
Maar ook bij koude kip - spareribs - barbecuevlees.
Een restje dat ik overhad is zelfs genuttigd bij gebakken aardappels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst