KookJij

Recept voor Bonen-rijstschotel

Een heerlijk bonen-rijstschotel recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: JigSaw
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Pel en snipper de uien en de knoflook.
Verhit de helft van de olie en fruit de ui en de knoflook een minuutje of vier. Voeg de rauwe rijst toe en roer tot alle korrels glimmen van de olie.
Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe en schenk er zoveel bouillon bij dat de rijst ongeveer 1 centimeter onder staat. Breng aan de kook en laat de rijst, afgedekt, zachtjes in ongeveer 30 minuten gaar worden.
Maak intussen de paprika′s schoon en snijd ze in dunne reepjes. Halveer het pepertje, verwijder eventueel de zaadjes en snipper de helften fijn. Spoel de bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak het gehakt rul. Strooi het chilipoeder erover en maak op smaak met zout en peper.
Doe de paprikareepjes en het Spaanse pepertje bij het gehakt en bak ongeveer drie minuten mee. Roer de uitgelekte bonen erdoor en laat alles op laag vuur door en door warm worden.
Schep het gehaktmengsel door het rijstmengsel en roer de koriander of bieslook erdoor. Maak op smaak met zout en peper. Schep op borden en garneer met een lepel crème fraîche. Serveer de kaas er apart bij.
Het bonenmengsel en de rijst kunnen ook apart van elkaar op de borden worden geschept

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst